Werkzaamheden Matlingeweg/Galateestraat

Onlangs  is begonnen met de nieuwe inrichting van de Matlingeweg, tussen de Galateestraat en de toe- en afritten van de A20. Om de kruising veiliger te maken, is een nieuwe verkeerslichteninstallatie aangelegd. En om de doorstroming te bevorderen komt er een extra rechtsafstrook naar de oprit van de A20 en op de Galateestraat. Het fietspad aan de zuidkant wordt dubbelzijdig. Aansluitend wordt alles opnieuw geasfalteerd. 

Op www.bvspaansepolder.nl staat een tekening van de omleidingen

De werkzaamheden zijn verdeeld over vier fasen. De Matlingeweg blijft gedurende de gehele uitvoeringsperiode tenminste via één richting bereikbaar tussen de op- en afrit A20 en de Vlaardingweg. Ook kan het verkeer tijdens de werkzaamheden vanaf de Matlingeweg de Galateestraat inrijden. Overig verkeer wordt omgeleid via de Thurledeweg. Met borden staat aangegeven hoe u het best kunt rijden. In iedere fase grijpen de verschillende nuts- en telecombedrijven hun kans om meteen de benodigde kabel- en leidingwerkzaamheden te verrichten. Stedin vervangt de gasleiding in de Galateestraat. 

Oost-Abtsbrug

Als bovenstaande werkzaamheden eind juni klaar zijn, starten aansluitend de werkzaamheden aan de Oost-Abtsbrug. In juli en augustus is er daarom geen verkeer mogelijk tussen de Spaanse Polder en bedrijventerrein Noord-West, met uitzondering van fietsers, voetgangers en de bus. Over deze werkzaamheden wordt u nog apart geïnformeerd. 

 

Neem voor meer informatie contact op met Michelle Groeneweg, communicatieadviseur bij de gemeente Rotterdam:
010 267 47 26 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.